Even kennismaken –

Willemijn Haak

Mijn naam is Willemijn Haak, (kinder-) manueel therapeut en oprichter van de Familiekliniek. Ik begon mijn loopbaan als fysiotherapeut en volgde daarna de master Musculoskeletaal in Enschede, met als afstudeerrichting manuele therapie. Tijdens deze studie ontmoette ik mijn partner Harmen Jan met wie ik inmiddels getrouwd ben. Samen hebben we drie kinderen in de leeftijd 0 – 5 jaar.

Baby’s en jonge kinderen in ons leven
Kort na het afronden van de master ben ik me gaan specialiseren tot kinder-manueel therapeut, waarin ik veel ervaring heb opgedaan met jonge baby’s en ouders. In deze periode werd ik zelf voor de eerste, tweede en derde keer moeder. Zo deed ik ook in de praktijk de nodige ervaring op rondom zwangerschappen, bevallingen, keizersnede, (premature) baby’s, kleine kinderen en alle uitdagingen die hierbij horen.

Mijn vakinhoudelijke ontwikkeling richtte zich in eerste instantie voornamelijk op de zorg ná een zwangerschap. Tijdens deze ontwikkeling verdiepte ik me in de mogelijkheden om mensen met een kinderwens te helpen met manuele therapie. Meer weten over deze behandelmethode? Lees dan verder bij ‘kinderwens’.

Wil je een afspraak maken? Bel of stuur een WhatsApp bericht!

Ervaringen met zwangerschappen

Na drie totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen ervaarde ik een beperkt aanbod in nazorg voor het vrouwelijk lichaam. Zowel de zwangerschap als de geboorte hebben een enorme impact op het lichaam, wat van grote invloed kan zijn op je dagelijks functioneren. En dat terwijl baby’s en jonge kinderen juist een beroep doen op de vitaliteit van hun moeder.

Ik heb een (spoed)keizersnede gehad en merkte dat er niet of nauwelijks gerichte nazorg was. Een dergelijke operatie leidt tot veel littekenweefsel en dit weefsel kan het functioneren van de hele regio verstoren. In mijn vakgebied is het gebruikelijk om littekenweefsel na een operatie te behandelen, bijvoorbeeld na het krijgen van een nieuwe knie. Ik zag dan ook mogelijkheden om hier binnen mijn vakgebied mee aan de slag te gaan.

Op zoek naar aanvullende behandelingen

In mijn zoektocht naar meer specifieke kennis en behandelingen ontdekte ik enkele methoden die nauw aansloten bij mijn werk als manueel therapeut. Methoden die zich focussen op het gericht herstellen van mobiliteit in het lichaam op plekken waar dat niet vanzelf gaat of lukt. Deze specifieke technieken werden niet of nauwelijks aangeboden door andere therapeuten. Ik zag hierin een mooie kans om een aanvulling te ontwikkelen op de bestaande behandelingen. Zo is het concept voor de Familiekliniek geboren.

Zwanger zijn, baby’s en opgroeiende kinderen
Om (toekomstige) ouders beter te kunnen helpen, heb ik mij ook toegelegd op specifieke behandelingen tijdens de zwangerschap. Voor alle doelgroepen is de therapie erop gericht om de balans en het functioneren van de wervelkolom en aanverwante structuren te herstellen.

– Samenwerkingen –

Samenwerkingen met zorgverleners

Om jou zo goed mogelijk te helpen en de zorg zo compleet mogelijk te maken, heeft de Familiekliniek goede samenwerkingen met verschillende zorgverleners, binnen en buiten de fysio- manueel therapeutische zorg. De Familiekliniek is gevestigd in het pand van ‘La Vie Centrum’ waar wordt samengewerkt met de volgende zorgverleners:

Naast bovenstaande zorgverleners hebben wij ook een breed netwerk van verschillende specialisten, zoals kinderfysiotherapeuten, (kinder)osteopaten, lactatiekundigen en verloskundigen.