Manuele therapie tijdens de zwangerschap

Een positieve test, gefeliciteerd! Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam continu, waardoor je uiteenlopende lichamelijke klachten kunt ervaren. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan zwangerschap. 

Werkwijze
Tijdens de intake bespreken we jouw klacht(en) en onderzoeken we je lichaam. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden voor verdere behandeling. Indien gewenst en geïndiceerd kunnen we meteen starten met de eerste behandeling. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om de klachten op te lossen. Bij de Familiekliniek kijken we altijd breder naar de mogelijke oorzaak om het probleem bij de kern aan te pakken. Indien noodzakelijk werkt de manueel therapeut samen met andere specialisten.

Behandelingen
Onze behandelingen richten zich op het verminderen van pijn en stijfheid in de rug, nek, schouders en het bekken. Hiervoor gebruiken onze therapeuten mobilisatietechnieken en specifieke massagetechnieken om de bewegingen in de wervelkolom te verbeteren en de spanning in de spieren te verminderen.
 
Bij de volgende klachten kan je bij ons terecht:

 • Rug- en/of bekkenpijn
  – Moeite met (lang) staan of lopen
  – Pijn bij het omdraaien in bed
  – Last van rug of bekken tijdens liggen
 • Pijn en/of stijfheid in de bovenrug, nek of schouders
  – Tijdens zitten, liggen of staan
  – Gedurende fysiek en/of huishoudelijk werk
  – Tijdens zittende werkzaamheden
 • Nek- en/of hoofdpijn
  Deze klachten ontstaan vaak als gevolg van een verminderde beweeglijkheid van jouw nek of wervelkolom. Dit kan veroorzaakt worden door hormonen of een veranderde houding van de wervelkolom. Onze manueel therapeuten onderzoeken dit voor je en kiezen de passende behandeling. 

 

 

   

  Wilt u een afspraak maken?

  Klik op de knop om naar onze contactpagina te gaan.