Manuele therapie bij menstruatieklachten

Je kunt bij ons terecht als je (veel) last hebt van menstruatieklachten, zoals buik- en/of rugpijn en je hierdoor wordt belemmerd in je dagelijks leven. Gespecialiseerde manuele therapie kan helpen om deze klachten te verlichten.

Werkwijze
Tijdens de eerste afspraak bespreken we jouw klacht(en) en onderzoeken we je lichaam. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden voor verdere behandeling. Indien gewenst en geïndiceerd kunnen we meteen starten met de eerste behandeling. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om de klachten op te lossen. Bij de Familiekliniek kijken we altijd breder naar de mogelijke oorzaak om het probleem bij de kern aan te pakken. Indien noodzakelijk werkt de manueel therapeut samen met een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Behandelingen
Met onze behandeling zorgen we voor bewegingsvrijheid van de voortplantingsorganen (baarmoeder en eierstokken) en de structuren daaromheen, zoals de wervelkolom, het bekken en de spieren.

Tijdens de behandeling lig je op je rug, zij of buik. Onze therapeuten gebruiken mobilisatietechnieken in de onderrug, bilregio en onderbuik om de bewegingsvrijheid te bewerkstelligen. De behandeling is uitwendig, waarbij het dragen van een legging of short mogelijk is.

Wilt u een afspraak maken?

Klik op de knop om naar onze contactpagina te gaan.