Manuele therapie bij een kinderwens

Onze kliniek biedt manueel therapeutische hulp aan mensen die zich optimaal willen voorbereiden op een zwangerschap, die in een fertiliteitstraject zitten of die de diagnose ‘onverklaarbaar onvruchtbaar’ hebben gekregen. De therapie is gebaseerd op ‘Mercier Therapie’, ontwikkelt door Jennifer Mercier.

Werkwijze
Tijdens de intake bespreken we jouw situatie en onderzoeken we het onderste gedeelte van de romp. Als er een indicatie is voor behandeling, bekijken we samen hoe we jou kunnen helpen bij jouw kinderwens.

De behandeling
Met onze behandeling streven we naar optimale bewegingsvrijheid van de structuren rondom de voortplantingsorganen (baarmoeder en eierstokken). Deze bevinden zich in het onderste gedeelte van je romp. 

Voor de gewrichten zoals je rug, je bekken en je heiligbeen is de behandeling van manueel therapeutische aard en maken we gebruik van mobilisatietechnieken. Voor de rug-, bil- en buikspieren en het bindweefsel zijn onze behandeltechnieken afkomstig van de ‘Mercier Therapy’. Tijdens de behandeling lig je op je rug, zij of buik. De behandeling is uitwendig, waarbij het dragen van een legging of short mogelijk is.

Wilt u een afspraak maken?

Klik op de knop om naar onze contactpagina te gaan.