Onze werkwijze

Tijdens het eerste bezoekmoment zal er een screening, onderzoek en indien geïndiceerd een behandeling worden uitgevoerd. De volgende afspraak wordt alleen een manueel therapeutische behandeling gepland. Na elke afspraak voldoe je het bedrag per pin en sturen wij jou direct de factuur per e-mail. Deze dien jij daarna zelf in bij jouw zorgverzekeraar. Als je verzekerd bent voor fysiotherapeutische (manueel therapeutische) zorg krijg je (een gedeelte van) het bedrag terug van de zorgverzekeraar.

Waarom deze werkwijze?
Het contractvrij werken is een bewuste keuze van de Familiekliniek. De vergoedingen van de zorgverzekeraars dekken alleen algemene manuele therapie met een vast tarief. De zorgverzekeraar houdt in zijn vergoedingen geen rekening met opgebouwde werkjaren en verder gespecialiseerde manueel therapeutische zorg, zoals bijvoorbeeld kinder-manueel therapie.

Omdat wij geen extra administratie voor de zorgverzekeraar hoeven uit te voeren, kunnen we meer tijd besteden aan jou en de behandeling. Wij zijn van mening dat dit de kwaliteit van de behandeling en het persoonlijk contact ten goede komt.   

Wil je een afspraak maken? Bel of stuur een WhatsApp bericht!

Welke vergoedingen krijg je terug van de zorgverzekeraar?

Dit verschilt per verzekering en polis. Er zit ook een verschil in vergoedingen tussen kinderen en volwassenen.

Baby’s en kinderen
Kinder-manueel therapeutische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket. Dit houdt in dat elk kind minimaal negen keer per jaar vergoeding krijgt voor manuele therapie. Indien geïndiceerd kan dit opgehoogd worden met nogmaals negen behandelingen.
Afhankelijk van jouw verzekering krijg je 50 tot 100 procent van de behandeling vergoed. Ons advies is om te informeren bij jouw zorgverzekeraar hoeveel vergoeding jij krijgt voor jouw baby of kind.

Volwassenen
Manuele therapie voor volwassenen wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket en valt onder fysiotherapie. Het verschilt per verzekering en polis welk bedrag je vergoed krijgt bij een fysio/manueel therapeut zonder contract. De vergoedingen lopen uiteen van 60 tot 100 procent van de behandeling. Ons advies is om te informeren bij jouw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen of welk bedrag jij vergoed krijgt.

Kinderwens
De kinderwens behandeling valt onder manuele therapie en wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket, welke valt onder fysiotherapie. Het verschilt per zorgverzekeraar en polis welk bedrag jij vergoed krijgt. De vergoedingen lopen uiteen van 50 tot 100 procent van de behandeling. Ons advies is om te informeren bij jouw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen of welk bedrag jij vergoed krijgt.

Tarieven 2024

 

Screening, intake en onderzoek
(behandelcode 1864)
€ 67               
Intake en onderzoek na verwijzing
(behandelcode 1870)
€ 62
Behandeling (kinder) manuele therapie
(behandelcode 1200)
€ 57
Toeslag behandeling aan huis *
(behandelcode 1201)
€ 21
Medische rapporten (obv uurtarief) € 114
Kinderwens behandeling € 64,50
Intake en onderzoek kinderwens incl. startbehandeling € 98

Afhankelijk van jouw (aanvullende) zorgverzekering, kan je 60-100% van bovenstaande bedrage vergoed krijgen. Manuele therapie valt onder reguliere zorg. 

Tot 24 uur van tevoren is het mogelijk om kosteloos een afspraak te verplaatsen of te annuleren. 
Niet nagekomen afspraken zullen in rekening worden gebracht en kan je niet declareren bij de zorgverzekeraar.

* In overleg kan er in sommige gevallen, binnen Groningen-stad, aan huis behandeld worden.