Even kennismaken –

Harmen Jan van Ark

Mijn naam is Harmen Jan van Ark, sinds 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie in Groningen. In de jaren die volgde heb ik bij verschillende praktijken in het land gewerkt om het vak letterlijk en figuurlijk in de vingers te krijgen. Naast werkervaring heb ik mij ook verder geschoold, onder andere tot manueel therapeut via de masteropleiding Musculoskeletaal in Enschede.  

Als fysiotherapeut had ik het nodige geleerd over de spieren en het trainen daarvan. Later verwerkte ik deze kennis in de trainingsschema’s die ik maakte als profcoach voor studentenroeiers. Als manueel therapeut leerde ik meer over gewrichten en hoe je deze kan manipuleren, mobiliseren en stabiliseren. In deze opleiding en andere cursussen werd ik mij ook bewust van de langere beweegketens in het lichaam. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met samenhang en de balans tussen de “software”, de spieren, en de “hardware”, de botten en gewrichten. Zo volgde ik onder andere ook de opleiding tot kinder manueel therapeut en heb ik enige tijd meegelopen met, senior manueel en Mulligan therapeut, Kees Toppen uit Eelde. 

Wil je een afspraak maken? Bel of stuur een WhatsApp bericht!

De Scolioseclub

Met het ontwikkelen van de Familiekliniek vroeg ik mij destijds af wat ik nog meer zou kunnen betekenen voor verschillende familie/gezinsleden. In die zoektocht ontdekte ik dat er geen therapie in Groningen was voor oudere kinderen met een serieuze aandoening aan hun rug: de scoliose. Omdat dit aansloot bij mijn interesse en ook bij de Familiekliniek, besloot ik mij te scholen in de specifieke therapie hiervoor, de Schroth-methode. Met deze specialisatie ben ik de Scolioseclub gestart bij de Familiekliniek.  

Mocht je een afspraak willen, neemt dan gerust contact op met de Familiekliniek. Je kunt bij mij terecht als je klachten hebt aan of vanuit je rug, of ergens anders in je lichaam. En mocht je een scoliose hebben, dan we hebben dus ook een Scolioseclub. Je kunt mij vinden aan de Gorechtkade 2 in Groningen. 

Mijn doel is in ieder geval duidelijk: to get you, and your back, on track! 

– Samenwerkingen –

Samenwerkingen met zorgverleners

Om jou zo goed mogelijk te helpen en de zorg zo compleet mogelijk te maken, heeft de Familiekliniek goede samenwerkingen met verschillende zorgverleners, binnen en buiten de fysio- manueel therapeutische zorg. De Familiekliniek is gevestigd in het pand van ‘La Vie Centrum’ waar wordt samengewerkt met de volgende zorgverleners:

Naast bovenstaande zorgverleners hebben wij ook een breed netwerk van verschillende specialisten, zoals kinderfysiotherapeuten, (kinder)osteopaten, lactatiekundigen en verloskundigen.